Odporúčaná, 2019

Redakcia Choice

Ako zrušiť autorizáciu počítača v službe iTunes

Ak máte zariadenie so systémom iOS, je pravdepodobné, že používate službu iTunes na prístup k niektorému zakúpenému obsahu, ako je hudba, filmy a televízne relácie. Tento softvér, ktorý je k dispozícii pre počítače Mac a Windows, používa autorizačný systém, aby sa ubezpečil, že prístup k položkám, ktoré ste si zakúpili v obchode, má iba obmedzený počet počítačov. Tento proces je celkom podobný tomu, ako funguje DRM a v súčasnosti vám spoločnosť Apple umožňuje kedykoľvek povoliť až 5 počítačov. Ak ste sa v minulosti pokúsili o prístup k vašej knižnici iTunes z viacerých počítačov, je možné, že ste dosiahli limit. Z tohto dôvodu budete musieť zrušiť autorizáciu jedného z počítačov, ktoré sa v súčasnosti nepoužívajú, skôr než môžete autorizovať a sprístupniť zakúpený obsah na novom počítači. No, ak vás to zaujíma, poďme sa pozrieť na to, ako zrušiť autorizáciu počítača v službe iTunes:

Zrušiť autorizáciu jedného počítača v službe iTunes

Nasledujúci postup slúži len na zrušenie autorizácie jedného počítača a za týmto účelom sa musíte prihlásiť k danému počítaču. Po dokončení jednoducho postupujte podľa nižšie uvedených krokov, aby ste to urobili rýchlo:

  • Otvorte aplikáciu iTunes v počítači a kliknite na možnosť Nastavenie účtu umiestnenú hneď pod posuvníkom hlasitosti. Teraz prejdite na "Autorizácie" .

  • Teraz kliknite na "Zrušiť autorizáciu tohto počítača" a počkajte na vyskakovacie okno.

  • Teraz vás požiadame, aby ste zadali svoje ID a heslo spoločnosti Apple. Po dokončení kliknite na tlačidlo "Zrušiť autorizáciu" na potvrdenie a odstránenie počítača zo zoznamu autorizovaných používateľov.

Zrušiť autorizáciu všetkých počítačov v službe iTunes

Ak v súčasnosti máte prístup iba k jednému počítaču, použite nasledujúci postup na odstránenie všetkých neprístupných autorizovaných počítačov bez toho, aby ste sa museli prihlasovať ku každému z nich individuálne:

  • Otvorte aplikáciu iTunes v počítači a kliknite na nastavenie účtu, ktoré sa nachádza priamo pod ovládacími prvkami médií. Teraz kliknite na "Zobraziť môj účet" . Po zobrazení výzvy sa prihláste pomocou svojho Apple ID a hesla.

  • Prejdete na stránku Informácie o účte. Tu kliknite na možnosť "Deauthorise All", ktorá sa nachádza v spodnej časti sekcie súhrnu aplikácie Apple ID.

  • Keď budete vyzvaný na potvrdenie procesu, kliknite na "Zrušiť autorizáciu všetkého", ak chcete odstrániť každý počítač z autorizovaného zoznamu.

POZRI TIEŽ: Ako nastaviť a používať iTunes Home Sharing

Ste pripravený zrušiť autorizáciu počítača v službe iTunes?

Deautorizáciou počítača sa zablokuje prístup k určitému zakúpenému obsahu z obchodu iTunes, ako je hudba, filmy a televízne relácie. Po zrušení autorizácie vášho počítača nebude odstránený žiadny obsah, ktorý máte v počítači. Namiesto toho bude zariadenie blokované iba z prístupu k chránenému obsahu. Ak chcete získať späť prístup k všetkým obsahom, budete musieť autorizovať počítač podobným spôsobom. Odporúčame vám pred predajom svojho zariadenia so systémom iOS alebo jeho odoslaním na službu zrušiť autorizáciu. Takže ste chlapci pripravení zrušiť autorizáciu nepoužívaných počítačov, aby ste sa uistili, že neprekročíte limit? Dajte nám vedieť, ako prebiehal proces, jednoducho zamietnutím niekoľkých slov v sekcii komentárov nižšie.

Top